FITINGI - Sistemi za hladno stiskanje

Možnosti uporabe cevovodnih sistemov iz našega prodajnega asortimana so praktično neomejene. Ponujamo sisteme za širok spekter vgradenj, kot so npr. napeljave za pitno vodo, plin, ogrevanje in za posebne izvedbe, ki se uporabljajo v stavbah, industrisjkih sistemih in ladjedelništvu.

Raznovrstne zahteve v praksi zahtevajo kompleksne rešitve, natančno načrtovanje, skrben premislek in enostavno vgradnjo. Posebno še tedaj, ko uporabljate različne materiale, kot so baker, rdeča litina, nerjavno jeklo in umetne mase. Prav to vam zagotavljajo sistemi spajanja in fitingi priznanega evropskega proizvajalca Viega, katerega zastopamo na našem tržišču.

 

Tabela namembnosti fitingov

 

Spoji oziroma fitingi, ki se postopoma niso stisnili, prinašajo veliko stopnjo tveganja. Prav zaradi tega smo tehnologijo hladnega stiskanja Viega razširili z odločilnim varnostnim dejavnikom. Poimenovali smo ga Viega SC-Contour. Tako tehnologija hladnega stiskanja ne zagotavlja samo zelo hitre montaže, temveč tudi jamči za varnost napeljave.

 

Sistemi za hladno stiskanje Viega (pdf)

 

Fitingi MEGAPRESS

Fitingi MEGAPRESS

Megapress se uporablja pri črnih, pocinkanih, industrijsko lakiranih ali z epoksidno smolo prevlečenih debelostenskih ceveh. Megapress pomeni konec obsežnih navojnih prehodov ali napornega varjenja pri novih napeljavah in sanaciji ogrevalnih napeljav, zaradi prevleke iz cinka in niklja pa je primeren tudi za uporabo v hladilnih sistemih ali industrijskih konstrukcijah.

 


Bakreni fitingi

Bakreni fitingi

Bakreni fitingi služijo za povezavo bakrenih cevi v različne sisteme. Na voljo so fitingi različnih oblik in dimenzij ter pripadajoči material za hitro in enostavno izgradnjo željene bakrene instalacije.

 

Kot novost predstavljamo program fitingov 'profipress' sistem spajanja z zatiskanjem.

 

V prodajnem programu Vam poleg orodja za zatiskanje nudimo široko paleto fitingov in bakrenih cevi za izvedbo ogrevalnih, sanitarnih in plinskih instalacij.


Za vse bakrene fitinge smo pridobili slovenski certifikat o skladnosti!


Navojni fitingi iz rdeče litine

Navojni fitingi iz rdeče litine

Znana in preizkušena rdeča litina proizvajalca Viega izpolnjuje visoke standarde ter upošteva stroge sedanje in prihodnje mejne vrednosti v nacionalnih in mednarodnih predpisih. Ker pri uporabi različnih kovin pri inštalacijah lahko prihaja do elektrokemijske korozije oziroma decinkacije, je pomembno, da pri izvedbi inštalacij uporabljamo homogene materiale, kot npr. fitinge oz. spojne elemente iz rdeče litine proizvajalca Viega. Ponašajo se z ustreznimi certifikati, zato se jih lahko uporablja tudi za pitno vodo - torej tudi za sisteme, kjer so zahtevani najvišji kakovostni standardi.


Fitingi PRESTABO

Fitingi PRESTABO

Sistem Viega Prestabo poznajo strokovnjaki po njegovi pregovorni zanesljivosti in varnosti. Sistem spajanja s hladnim stiskanjem iz jekla, pocinkanega z zunanje strani je kontinuirano na voljo v dimenzijah 15 mm do 108 mm – vključno z vmesno velikostjo 64 mm. Za ogrevalne napeljave, zaprte hladilne tokokroge ali pnevmatske sisteme je sistem Prestabo gospodarna alternativa. Predvsem, da se fitingi za cevi ne varijo dolgo časa, temveč se le hitro in varno hladno stisnejo, kot pri vseh sistemih za hladno stiskanje Viega.


Fitingi PROFIPRESS

Fitingi PROFIPRESS

Profipress je sistem fitingov za hladno stiskanje z bakrenimi cevmi, ki je bil v praksi že milijonkrat preskušan. Ta program je zelo obsežen. Za različna področja uporabe je na voljo več kot 550 izdelkov v dimenzijah od 12 do 108 mm. Kakovosten tesnilni element iz EPDM vzdrži enako dolgo kot stavba. Poleg tega cilindrično cevno vodilo pred utorom preprečuje nehotene premike cevi in poškodbe.


Fitingi PROFIPRESS G

Fitingi PROFIPRESS G

Sistem Viega Profipress G je sistem fitingov za hladno stiskanje z bakrenimi cevmi, ki je bil v praksi že milijonkrat preskušan. Ta program prepriča z fitingi, kakovostnim tesnilnim elementom iz HNBR in inteligentnimi varnostnimi detajli. Sistem je optimalno prilagojen za polaganje plin-skih napeljav in zagotavlja varnost pred požarom in zlorabami ter je certificiran po strogih nemških zahtevah za domala vse napeljave za gorljive snovi. Za plin po predpisih DVGW (Nemško združenje za plinske in vodne instalacije), za tekoči plin po DVFG (Nemško združenje za tekoči plin) in za napeljave za kurilno in dizelsko olje po DIBT (Nemški inštitut za gradbeništvo).


Fitingi PROFIPRESS S

Fitingi PROFIPRESS S

Profipress S je vedno pravilna izbira v primerih, ko je potreben zanesljiv sistem spajanja s hladnim stiskanjem za posebne namene. S svojo visoko kakovostjo materialov in največjo natančnostjo omogoča sistem Profipress S popolne spoje med najrazličnejšimi toplotnimi viri.


Fitingi RAXOFIX

Fitingi RAXOFIX

Sistem cevovodov iz umetnih mas Raxofix je optimiran glede zmanjševanja tlačnih izgub, kar zagotavlja nova, premišljena tehnologija – raksialna (radialno-aksialna) tehnika hladnega stiskanja. Ta tehnika kot prva združuje prednosti tehnik hladnega stiskanja in potisne puše.


Fitingi SANPRESS

Fitingi SANPRESS

Pri napeljavah za pitno vodo, v industriji ali pri strojegradnji – Viega Sanpress s svojo kakovostjo in gospodarnostjo povsod postavlja merila. Fitinge za hladno stiskanje iz rdeče litine s cevjo Sanpress 1.4521 je mogoče v sistemu neomejeno uporabljati za pitno vodo. Poleg tega so na voljo številni izdelki, ki so vsakodnevnim zahtevam zlahka kos.


Fitingi SANPRESS INOX

Fitingi SANPRESS INOX

Oba sistema iz nerjavnega jekla Viega Sanpress Inox in Sanpress Inox G s svojim obsežnim in praktičnim programom odpirata veliko možnosti na področju napeljav v stanovanjskih hišah in v industriji. Sistemi s fitingi v dimenzijah 15 do 108 mm, vklj. z vmesno velikostjo 64 mm, ponujajo ustrezne rešitve za vaše vsakodnevne izzive na najrazličnejših področjih uporabe.


Fitingi SANPRESS INOX G

Fitingi SANPRESS INOX G

Oba sistema iz nerjavnega jekla Viega Sanpress Inox in Sanpress Inox G s svojim obsežnim in praktičnim programom odpirata veliko možnosti na področju napeljav v stanovanjskih hišah in v industriji. Sistemi s fitingi v dimenzijah 15 do 108 mm, vklj. z vmesno velikostjo 64 mm, ponujajo ustrezne rešitve za vaše vsakodnevne izzive na najrazličnejših področjih uporabe.