Oprema za kotlovnice

Zahvaljujoč širokemu programu lahko projektanti in izvajalci praktično vse sisteme kotlovnic opremijo s cenovno ugodnimi visokokakovostnimi armaturami, ki s svojo kvaliteto dosegajo najvišjo raven tehničnih zahtev.

 

Termostatski ventil za sanitarno vodo

Termostatski ventil za sanitarno vodo

Pri sistemih za pripravo sanitarne tople vode mora biti zagotovljeno, da v priključnih ceveh ne pride do pojava bakterij legionel, ki so življenjsko nevarne. Do prenosa te bakterije na človeka pride običajno pri prhanju, ker se bakterije prenašajo z aerosoli. Bakterija povzroča tako imenovano legionarsko bolezen, ki se pojavi v obliki težke pljučnice. Optimalno rešitev zagotovimo z avtomatskim termostatskim ventilom ''Aquastrom T plus''.


Armature, filtri in odzračevalniki za kurilno olje

Armature, filtri in odzračevalniki za kurilno olje

Zahvaljujoč širokemu dobavnemu programu armatur za kurilno olje lahko projektanti in izvajalci sistemov praktično vse sisteme opremijo s cenovno ugodnimi visokokakovostnimi Oventropovimi armaturami, ki so v skladu s tehničnimi zahtevami.
Oventropovi filtri za kurilno olje se proizvajajo v različnih izvedbah. V to štejejo filtri za dvocevne sistemefiltri s povratnim dovodom in filtri za enocevne sisteme v majhni in veliki izvedbi, filtri za kurilna bio olja ter kombinacije filtrov in odzračevalnikov za kurilno olje.


Hidravlično uravnoteženje

Hidravlično uravnoteženje

Napačno hidravlično uravnoteženje je pogosto vzrok številnih težav. Posamezni prostori redkeje dosežejo želeno temperaturo ali pa niso dovolj hlajeni, težava se pojavi še posebno pri večji spremembi toplotne obremenitve. Po preklopu po spremembi zaradi potreb ogrevanja del sistema šele s časovno zakasnitvijo zadovoljivo deluje. Prihaja tudi nihanje temperature v prostoru, ko sistem deluje z delno obremenitvijo in večja poraba toplotne energije kljub regulacijskemu termostatu v prostoru. Z armaturami Hydrocontrol se teh težav izognemo.


Priključni seti REGUMAT

Priključni seti REGUMAT

Postaje za priključitev na vire toplote oziroma ogrevalne kroge. Na voljo so različne izvedbe za povezavo kotla s cevnimi sistemi, izvedba za regulacijo in omejevanje temperature dvižnega voda v kombiniranih sistemih radiatorskega in talnega ogrevanja.