Talni konvektorji

Talni konvektorji preprečujejo rosenje

Talni konvektorji preprečujejo rosenje

Talni konvektorji so idealna rešitev dodatnega ogrevanja pri današnji sodobni gradnji.

 

Velike steklene površine, kot so zimski vrtovi, balkonska vrata, panoramske stene, steklene fasade, naj si bo v individualnih hišah ali stanovanjih, poslovnih ali trgovskih prostorih, avtosalonih, hotelih in drugih objektih, so najbolj izpostavljene zunanjim vremenskim spremembam.

 

Talni konvektorji podjetja ŠTERN na naravno konvekcijo preprečujejo rosenje oziroma kondenziranje steklenih površin, hkrati pa tudi vdor hladnega zraka v prostor in s tem prijetnejše ter bolj ugodno bivanje. Uporabljajo se tako za primarno, kot za sekundarno ogrevanje prostorov, največkrat pa v kombinaciji s talnim gretjem ali radiatorji.

 

Na voljo je široka izbira različnih modelov talnih konvektorjev. Ohišja so izdelana iz nerjaveče pločevine dolžine do 5000 mm in globine od 70 mm do 150 mm. Pohodne rešetke iz eluksiranih aluminij profilov 15x5mm so v treh barvnih odtenkih (starega zlata, medenine in barvi aluminija).

 

Možna izdelava tudi nestandardnih dimenzij.


Grelni registri

Grelni registri ne kazijo tlorisa

Talni konvektorji delujejo na osnovi naravnega kroženja zraka. Zaradi razlik med temperaturo v prostoru in temperaturo steklenih površin se zrak ohlaja in pada k tlom, kjer pa se preko grelnega registra (na sliki) ogreje in vrača v prostor. Konvektorje vgradimo v tla, neposredno v bližino stekla, s čimer se na eleganten način izognemo deformaciji tlorisa.

 

Aluminijaste lamele nanizane na bakreno cev f15 mm (model TKn2, TKn4, Tkn6) ali f22 mm z odzračevalnim elementom in zaključeno z navojnim prehodnim kosom f 1/2" notranji navoj.


 

 

Galerija

1 2