Nazaj na novice

Hitra prestavitev radiatorjev s fitingi Megapress

Megapress se je v praksi že večkrat izkazal za popravila ali nadgradnje obstoječega sistema iz debelostenskih črnih cevi. Za primer prestavitve radiatorjev je na voljo dimenzija 3/8'', ki omogoča enostavno zamenjavo ventilov ali radiatorjev, spremembo dolžine cevi ali namestitev dodatnih radiatorjev z fitingi za hladno stiskanje.

 

Sistem pri zatiskanju fitniga ni potrebno popolnoma izprazniti kot npr. pri varjenju. S fitingi Megapress je prihranjeno obsežno delo z vrezovanjem navojev ali varjenjem, še posebej tam, kjer so potrebne dodatne zaščite zaradi izvedbe vročih del. 

 

 

Fitingi Megapress so iz jekla 1.0308, s prevleko iz cinka in niklja. Do dimenzije 2'' imajo fitingi tesnila EPDM, pri večjih dimenzijah pa FKM. Na izbiro je široka ponudba fitingov v dimenzijah od 3/8'' do 4''. Viega Megapress se uporablja pri črnih, pocinkanih, industrijsko lakiranih ali z epoksidno smolo prevlečenih ceveh po DIN EN 10255 in v skladu z DIN EN 10220 / DIN EN 10216-1, ter DIN EN 10220 / DIN EN 10217-1 v območju od 3/8'' do 4''.

 

Viega Megapress fitinge se uporablja za:

  • Zaprte ogrevalne sisteme
  • Industrijske sisteme
  • Sprinkler sisteme
  • Komprimiran zrak
  • Zaprte hladilne sisteme
  • Tehnične pline (preveriti pri pooblaščenem osebju Viega)

 

Kot ostali Viega sistemi tudi Megapress fiting vsebuje tehnično rešitev SC-Contur, ki omogoča, da se nestisnjene spoje pri preverjanju tesnosti zanesljivo opazi. Spoji zagotavljajo vrhunsko varnost, robustnost in dolgo življenjsko dobo.

 

 

Podrobnejše tehnične informacije so na voljo v navodilih za uporabo in prospektu Megapress (DE) (EN), za vse nadaljnje informacije smo vam na voljo na kontaktnih podatkih.