Nazaj na ponudbo
Nazaj na ponudbo

Fitingi za mehko in trdo lotanje

Fitingi za mehko in trdo lotanje

Naša ponudba fitingov za spajkanje/lotanje bakrenih cevi je namenjena zagotavljanju trdnih, varnih in vzdržljivih povezav v vaših ogrevalnih in vodovodnih sistemih ter plinskih instalacijah. Ponujamo spajke ter dodatno opremo za lotanje, ki vključuje paste, talila, čistilne krpice in podloge za toplotno zaščito.

Lot fitingi

Bakreni lot fitingi služijo za povezavo bakrenih cevi v različne sisteme. Na voljo so fitingi različnih oblik in dimenzij ter pripadajoči material za hitro in enostavno izgradnjo željene bakrene instalacije.

V prodajnem programu Vam poleg orodja za spajanje nudimo široko paleto fitingov in bakrenih cevi za izvedbo ogrevalnih, sanitarnih in plinskih instalacij.

Za vse bakrene fitinge smo pridobili slovenski certifikat o skladnosti!

Naroči
Lot fitingi

Mehke spajke

BrazeTec 3 in BrazeTec 4 ustrezajo DVGW-jevemu delovnemu listu GW 2. DVGW je pri dodelavi delovnega lista GW 2 zaradi povečanih higienskih zahtev črtal iz pravilnika mehke spajke za instalacijo pitne vode, katere vsebujejo svinec in antimon. Mehki spajki BrazeTec 3 / BrazeTec 4 se dobavljata na praktičnem kolutu teže 250 g.

Mehke spajke

Pasta za spajkanje

Pasti Degufit 3000 in Degufit 4000 sta mešanici praška za mehko spajkanje, talila in veziva. Uporabljata se na enak način kakor talila. V vsakem primeru je potrebno dodati mehko spajko BrazeTec 3 in BrazeTec 4.

Pasta za spajkanje

Talilo za mehke spajke

Talilo Soldaflux 7000 ustreza zahtevam DVGW-jevega delovnega lista GW7, topljiv je u hladni in topli vodi, vsebnost njegovih soli je omejena. Talilo je dobilo DVGW-jev preizkusni znak kot tudi znak kvalitete združenja za kvaliteto bakrenih cevi. Talilo se v potrebni količini iztisne iz tube in nanese z gobico integrirano v pokrovčku tube. Nikakršnega izsuševanja po uporabi. Talilo za mehko spajkanje Soldaflux 7000 se dobavlja v tubi težki 70 g z integrirano gobico ali v 100 g dozi s čopičem.

Talilo za mehke spajke

Trda spajka

Baker na baker se spajka brez talila s trdo spajko Silfos 94. Pri trdem spajkanju brez talila varčujemo s Sifos spajko večkratno:

 • je univerzalno uporabna,
 • ne potrebujemo topila,
 • spajka Silfos 94 ne vsebuje srebra in je stroškovno ugodna.

 

Trdo spajkanje s spajko Silfos 94 nudi pri strokovni uporabi povečano varnost. Silfos 94 nosi znak kvalitete združenja za kvaliteto bakrenih cevi. Proizvajalci bakrenih cevi posebno preporočajo uporabo materilov, ki nosijo znak kvalitete. Poostrene pogoje za potrdilo kvalitete, ki presegajo DIN standarde, spremljajo z nevtralnim nadzorom kvalitete. Ta nadzor vršijo državni zavodi za preizkušanje kvalitete, ki jamčijo in potrjujejo nespremenjeno visoko kvaliteto proizvodov. V primeru spajkanja fitingov iz medenine ali rdeče litine je potrebno pri uporabi spajke Silfos 94 uporabiti talilo za trdo spajkanje BrazeTec Degussa h.

Trda spajka

Talilo za trdo lotanje

Pri strokovni instalaciji bakrenih cevi je nujno, da talila, ki so predvidena za uporabo, ustrezajo znanim pravilom tehnike. Znak priznane institucije za kontrolo kvalitete (to so DVGW-znak in RAL-znak za potrdilo kvalitete) dokazuje, da so ti predpogoji izpolnjeni. Talilo za trdo lotanje BrazeTec h Paste izpolnjuje te predpogoje.

Talilo za trdo lotanje

BRAZETEC čistilna krpica

BrazeTec čistilna krpica za čiščenje koncev bakrenih cevi ima sledeče prednosti pri uporabi:

 • nikakršnega odstranjevanja kovinskih delcev z drgnenjem
 • hitro čiščenje cevi brez razbrazdane površine

 

Krpica ima dolgo življensko dobo, ker jo je mogoče vedno znova čistiti z izpiranjem, izpihovanjem ali izpraševanjem. Prav tako lahko odstranimo ostanke olja in masti, ker je krpica za čiščenje odporna na topila.

BRAZETEC čistilna krpica

BRAZETEC podloga za toplotno zaščito

BrazeTec podloga za toplotno zaščito varuje okolico mesta lotanja pred raspršenim plamenom gorilnika. Podloga bez azbesta ima koristne prednosti visoko kvalitetnih, netaljivih vlaken in trdnost tekstilnih proizvodov stekla. Gosta, dvoslojno plastovita vlakna, so prešita z visoko kvalitetnimi, negorljivimi kovinskimi nitmi, ki zmanjšujejo propustnost zraka brez negativnega vpliva na fleksibilnost. Dodatni vmesni sloj iz kovinske folije izboljšuje izolacijske lastnosti kot je zaustavljanje toplote, in zagotavlja stabilnost oblike v primeru ohlapnega ovijanja. Potrebno bi se bilo izogibati direktnemu ogrevanju podloge z gorilnikom. Podloga je temperaturno je stabilana od 300˚ C do kratkotrajno 1000˚ C. Postopek taljenja podloge je večkratno upočasnjen zaradi posebne obdelave tkanine. Podloga je samo pogojno odporna proti lugom in kislinam, vendar pa lahko pride v stik z olji in mastmi.

BRAZETEC podloga za toplotno zaščito

Priporočila

Instalacija hladne in tople vode

 • Cu-cev do premera 28 mm: Degufit 3000 z dodatkom mehke spajke 3
 • Cu-cev od premera 35 mm dalje: Tukaj priporočamo trdo spajkanje.

 

Mestni, zemeljski in tekoči plin, olje in stisnjen zrak

 • BrazeTec Degussa trda spajka 3476 ali 4576 z BrazeTec talilom Degussa h
 • Alternativa: BrazeTec oplaščena trda spajkanje s talilom CoMet 3476U ali 4576U

 

Instalacija ogrevanja

 • Pri nadometnih instalacijah priporočamo postopek spajkanja kot je naveden za hladne in tople vode, pri podometnih instalacijah pa trdo spajkanje.

 

Strešna instalacija

 • BrazeTec palice za mehko spajkanje DARIFIX 3 in BrazeTec talilo Soldaflux 7000.

 

Spajkanje pocinkanih jeklenih cevi

 • BrazeTec trda spajka Degussa 60/40 z BrazeTec talilom Degussa rs