Naj vam prihodnjo zimo zunanja pipa ne zmrzne. Izognite se skrbem, uporabite zunanjo stensko pipo Kemper Frosti, ki je odporna proti zmrzali.

Pipa Kemper Frosti zaradi svoje sestave zagotavlja, da iz pipe izteče vsa voda po vsakem zapiranju. S tem je preprečeno zmrzovanje, puščanje ali mikrobna kontaminacija zaradi zastale vode.

 

Prednosti: 

  • z avtomatskim praznjenjem po vsaki uporabi ščiti stavbo in vodovodno napeljavo pred poškodbami zaradi zmrzali,
  • higiensko varen (ni stagnacije vode),
  • nadpovprečna pretočna zmogljivost 40 litrov/min pri pretočnem tlaku 0,1 MPa (1,0 bar),
  • vsi mokri sestavni deli v zaprtem stanju so izdelani iz rdeče litine in so uporabni za vse lastnosti pitne vode,
  • DVGW certifikat in certifikat zvočne izolativnosti.

 

Vas zanima več? Oglejte si aktualne Kemper prospekte in kataloge. 

KEMPER Frosti Plus

Na voljo je tudi različica Kemper Frosti Plus, ki je primerna za novogradnje. Z dodatnim setom jo lahko naknadno preprosto podaljšate in prilagodite debelini vaše fasade.

 

FROSTl®-PLUS
Komplet Kemper Frosti®-PLUS je primeren za novogradnje in se lahko namesti po zaključku zunanje stene oz. izolacije.

 

  • Samo ena vgradna dolžina za vse običajne globine vgradnje (za debeline stene do 415 mm** ).
  • Individualno prilagodljiva dolžina debelini zunanje stene (od 150 do 655 mm).

KEMPER Frosti Plus

KEMPER Frosti

Zunanje pipe lahko vsebujejo več kot 150 ml vode. Če ta voda ostane v opremi več dni ali tednov je mikrobna kontaminacija neizogibna. 

Samodejno praznjenje zanesljivo ščiti zunanjo pipo KEMPER FROSTI pred zmrzovanjem in posledično škodo. Iz pipe izteče vsa količina vode, zagotovljena je higienska varnost ter zaščita pred zmrzovanjem skozi celo leto.

 

Tovarniško pripravljena armatura za naknadno vgradnjo, ki omogoča enostavno in hitro montažo na že zaključeni zunanji steni. Skupni zunanji premer je le 27mm, vključno z drsno rozeto.

 

 Za debeline stene 150-492 mm. Ohišje se lahko poljubno podaljša na mestu vgradnje.

  • Univerzalni priključek R 1/2" in bakrena cev 15 mm za spajkanje in stiskanje. 

KEMPER Frosti

KEMPER ventil - delilnik pretoka vode

Kemper je za namen vzdrževanja higiene pitne vode razvil sistem KHS. Njegova poglavitna naloga je preprečevanje stagnacije vode in zagotavljanja izmenjave vode.

 

Del tega sistema je delilnik pretoka vode. V stanovanjskih hišah kot tudi v javnih zgradbah je običajno izvedena klasična gradnja s T kosi za toplo in hladno vodo. Ta se odraža v mrtvih rokavih in v velikih stroških vzdrževanja, saj je za nekatere primere potrebno izvesti intenzivno izpiranje sistema.


Kemper ventil deluje po Venturijevem principu, njegova zasnova pa omogoča, da voda vedno prekroži zanko na kateri je nameščen delilnik pretoka, ne glede na to ali se poraba vode dogaja na dotični zanki ali pa nekje na nadaljnji zanki.

 

Želite doseči optimalne obratovalne stroške pri vzdrževanju kvalitete vode? Pri izvedbi instalacij uporabite ventile Kemper in kombinacijo cevnih sistemov Viega!

KEMPER ventil - delilnik pretoka vode

Regulator tlaka KEMPER

Nastavitev tlaka se izvede z enostavno prednastavitvijo tlaka s pomočjo vrtljivega gumba. Izhodiščni tlak je možno nastaviti v območju od 1,5 do 5,5 bara. 

 

Regulator tlaka je v osrednjem delu opremljen z kontrolnim steklom in filtrom, ki preprečuje vstop večjih delcev iz vodovodnega omrežja v vaš sistem. Čiščenje filtrnega vložka poteka hitro in enostavno. 

 

Priloženo orodje in enostaven postopek čiščenja zagotavljata, da redno vzdrževanje opravite v najkrajšem možnem času

Regulator tlaka KEMPER