Nazaj na novice

Inštalacije vsaj tako pomembne kot izgled kopalnice

Ne prezrite nasveta, ki še kako koristi ob gradnji hiše ali prenovi kopalnice.


Vse prevečkrat se zgodi, da investitor v želji po doseganju najugodnejše cene pozabi na kvaliteto storitev in izdelkov, še posebej se to dogaja pri tistih izdelkih, ki so vgrajeni v zidove in jih po sami izvedbi ne vidimo več ali nanje pozabimo. To še posebej velja za vodovodne kot ogrevalne inštalacije.

 

Ob izboru notranje opreme vse prevečkrat dajemo glavni poudarke dizajnu umivalnikov, wc školjk, tuš kabinam, keramičnim ploščicam in drugi opremi, pozabljamo pa, da brez kvalitetno izvedene inštalacije v zidovih, še tako vrhunski in dizajnerski izdelki ne bodo služil svojemu pravemu namenu.

 

Ali pravzaprav veste čemu je dejansko namenjena cirkulacija sanitarne vode?

 

Motite se, če menite, da temu, da vas zjutraj v kopalnici na pipi pričaka topla voda; to je popolnoma napačno razmišljanje. Cirkulacija sanitarne vode je v prvi meri namenjena izmenjavi vode v vaši inštalaciji; namenjena je temu, da v vaši inštalaciji ne prihaja do zastojev.

 

Ali ste vedeli, da je pri cirkulaciji sanitarne vode bistvena temperatura vode, ki se izmenjuje v inštalaciji.

 

Priporočena temperatura vode v cirkulacijskem vodu bi po pravilih morala biti nad 55?C.

 

Zakaj?

 

Zato, ker je to temperatura, pri kateri so minimalne možnosti za razmnoževanje nevarnih bakterij. Menite, da v vašem sedanjem vodovodnem omrežju nimate nevarnih bakterij, seveda jih imate, zato pa želimo usmeriti vašo pozornost k razmisleku, kakšne so lahko posledice, ko iščete ponudnika ali izvajalca vašega novega sistema.

Zato je še kako pomembno, da pri izbiri ponudnika oziroma izvajalca vaših novih inštalacij preverite materiale, ki jih namerava vgraditi izvajalec.

 

Sistem RAXOFIX proizvajalca Viega, ki ga dobite pri podjetju Štern d.o.o., je zato prava rešitev, za tiste, ki jim je na prvem mestu pomembna kvaliteta.

 

Za več informacij se lahko obrnete na naše prodajno osebje na 04/277 98 00 ali info@stern.si , lahko pa nas po predhodni najavi obiščete tudi v Štern Akademiji, kjer si boste na praktičnih primerih lahko ogledali prednosti inštalacije izdelane s sistemom Raxofix.