Nazaj na novice

Inteligentni zatiskovalniki Pressgun

Pametno orodje, pametno upravljanje

Za kvalitetno opravljeno delo so potrebna dobra orodja. Specializirani izvajalci to vedo in si vedno zagotovijo ustrezno opremo, kot npr. pametne zatiskovalnike Viega Pressgun. To orodje in tudi celoteno projektno dejavnost je sedaj najbolje upravljati s storitvami Viega Tool Services.

 

Odločilne informacije na aplikaciji
Vsak monter ogrevanja in vodovoda pozna sledečo situacijo: nujni klic stranke, na primer zaradi počene cevi. Hiti se do kraja intervencije in nenadoma ima baterijski zatiskovalnik prazno baterijo, ali pa manjka stiskalna čeljust, ki je potrebna za odpravo težave. To ni samo nadležno, temveč monterja stane tudi časa in denarja.

Z novimi pametnimi zatiskovalniki podjetja Viega Pressgun 6 Plus in Pressgun Picco 6 Plus, ter novimi orodji Viega Tool Services je to preteklost: zdaj so ta orodja in želja po celotnem popisu opreme na voljo na spletu ali prek aplikacije za pametne telefone.

 

 

Pogosta uporaba v praksi
Pri vsakodnevnem delu je instalater deležen izjemnih koristi: monter s pogledom na mobilni telefon na primer vidi, koliko zatiskov lahko še stori z zatiskovanikom ali koliko baterije ima še na voljo.

 

Več pregleda in varnosti ob načrtovanju
Med delom lahko zelo hitro vidite, katera orodja, povezana z aplikacijo prek Bluetootha®, so trenutno v uporabi, lokacijo le teh in kdaj sledi naslednji servis. To zagotavlja ekonomično upravljanje in poenostavlja načrtovanje na gradbiščih.

 

Ponudba storitev po meri
Za uporabo Viega Tool Services je potreben samo dostop do interneta, saj je programska oprema predstavljena kot spletna rešitev v oblaku. To prispeva k olajšanju uvajanja v obrtno dejavnost. Katera ponudba storitev pride v poštev, pa je odločitev posameznika. Brezplačni osnovni modul poleg upravljanja orodij nudi informacije o potrebnem vzdrževanju in popravilih pametnih orodij Viega, možna je tudi neposredna prijava na servis.

 

Zahvaljujoč tehnologiji Bluetooth, lahko pametne zatiskovalnike Viega Pressgun preprosto poiščete tudi prek spleta ali aplikacije na pametnem telefonu. Za ostala orodja in opremo Viega ponuja sledilnik, ki deluje popolnoma enako in ga je zaradi majhnih dimenzij mogoče pritrditi skoraj povsod.

 

Drugi moduli Viega Tool Services omogočajo načrtovane uporabe orodij, vozil in zaposlenih, kot tudi gradbenih projektov ali obsežne dokumentacije. Navodila za uporabo ali trenutna poročila o preizkusih orodij so nato na voljo tudi na spletu.

 

Enostavno upravljanje

Viega Tool Services deluje kot aplikacija na spletu, kot aplikacija na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Razlike v obsegu delovanja obstajajo le v podrobnostih, pogojene s povezavo Bluetooth. To vključuje na primer nadzor pametnih funkcij Pressgun ali preverjanje popolnosti orodij in dodatkov na vozilu prek aplikacije.

Blokada pametnih zatiskovalnikov Viega Pressgun prek pametnega telefona preprečuju uporabo nepooblaščenih oseb.

 

Orodja vedno na pogled

Storitve orodij Viega prinašajo največ koristi v kombinaciji z novimi zatiskovalniki Viega Pressgun 6 Plus in Pressgun Picco 6 Plus. Ko je usposobljen izvajalec enkrat povezan in registriran prek Bluetootha, ima vedno pregled nad tem, kateri pametni zatiskovalnik (ali oprema s sledilnikom) se uporablja, kdaj je bil nazadnje povezan z aplikacijo ali kdaj zaradi vzdrževanja ali morebitne škode ni na voljo. V kombinaciji z dodelitvijo orodij zaposlenim, servisnim vozičkom ali časovno določenim gradbenim projektom to olajša razporejanje. Hkrati centralna, samodejno posodobljena digitalna administracija zmanjšuje tveganje velikih izgub.

 

Da bi preprečili nepooblaščeno uporabo, lahko pametne zatiskovalnike zaklenete tudi prek pametnega telefona. Z zatiskovalnikom Pressgun 6 Plus pa je blokado mogoče nastaviti po določenem številu zatiskov ali ob določenem času. Na ta način nepooblaščene osebe ne morejo več uporabljati orodij, ki so na gradbišču slučajno pozabljena.

 

 

Prek aplikacije je način delovanja zatiskovalnika mogoče nastaviti v "pametni cikel", ki Pressgun ponovno ustavi tik pred začetkom dejanskega postopka stiskanja, kar omogoča pregled pravilne postavitve pritisne čeljusti, fitinga in cevi. S tem se izognemo nepravilnemu zatisku.

 

 

Naše ostale novice