Nazaj na novice

Kako preprečite kondenzacijo na ceveh

Kondenzacija vodovodnih cevi

V hladilni in ogrevalni tehniki, in instalacijah vodovodnih cevi obstaja možnost nastanka toplotnih mostov, kjerkoli so potrebne pritrditve in obešala za cevne instalacije.

 

To pomeni direktni pretok energije v točki, kjer sta cev in objemka v neposrednem stiku.

 

Izolirajte spoje

Kondenzacija vodovodnih cevi, ki ob tem nastaja, povzroča kup nevšečnosti, zato velja take spoje izolirati in s tem ohraniti karakteristike med hladnimi cevmi in kovinskim delom konzole.

 

Ustrezna izolacija prihrani čas in denar, zato so Armafix AF cevni nosilci, v kombinaciji z izolacijo AF/Armaflex v hladilni in ogrevalni tehniki ter na instalacijah hladne vode, tako zelo pomembni.

 

Kondenzacija vodovodnih cevi

 

Armafix AF cevni nosilci

Armafix AF cevni nosilci so brez CFC. Nosilni deli so iz PUR/PIR in so skupaj z dvema oblogama vgrajeni v zaprtocelični izolacijski material AF/Armaflex. Z vgrajeno parno zaporo in samolepilnim spojem na obeh straneh je preprečen nastanek toplotnih mostov in kondenzacije in s tem dosežen najboljši rezultat.

 

Montaža je hitra in enostavna, v treh korakih, brez energijskih izgub v nosilcih.

 

Armafix AF cevni nosilci nudijo kvalitetne in zanesljive spoje na pritrditvah. Oba konca nosilca se brez težav lahko zalepi na elastomerno izolacijo cevne instalacije.

 

Izolacija cevnih spojev armafix


Več informacij o ponudbi cevnih nosilcev dobite na Armaflex izolacija za cevi ali nas kontaktirajte na info@stern.si ali telefon 04/2779800.