Nazaj na novice

Kartuše za polnjenje ogrevalnega sistema - PURE H2O

Ali po zaključku montaže vaš ogrevalni sistem napolnite neposredno z vodo iz vodovodnega omrežja? Zaradi vse bolj specifičnih ogrevalnih sistemov, takšen postopek polnjenja večinoma ne izpolnjuje kriterijev, ki zagotavljajo dolgoročno zanesljivo obratovanje novih sistemov. Polnjenju je zato potrebno nameniti posebno pozornost. 

 

Kalcij, magnezij in ogljikov dioksid v obliki bikarbonatov ter kloridov, sulfatov in nitratov lahko od znotraj uničijo ogrevalne sisteme. Tudi pri nizki trdoti vode obstaja nevarnost luknjičaste korozije, nastajanja blata in usedlin vodnega kamna. Smernica VDI 2035 tu določuje natančne specifikacije za pripravo vode.

 

Pogosto opažena stanja ogrevalnih sistemov

 

Kartuša Rothenberger PURE H₂O vam zagotavlja preprosto, preverjeno in varno alternativo tradicionalnemu polnjenju ogrevalnih sistemov. Z uporabo tehnološko obdelane polnilne vode zagotavlja optimalno delovanje ogrevalnega sistema.

 

Dopolnjevanje ogrevalnega sistema s kartušo Pure H₂O

 

Da se prepreči nalaganje mineralnih usedlin, mora biti voda za polnjenje ogrevalnih sistemov predhodno obdelana v skladu z veljavnimi standardi kot sta VDI ali avstrijski ÖNORM. Tudi pri nizki trdoti, se lahko namreč sodobna oprema, kot so plinski stenski grelniki, toplotne črpalke in solarni sistemi, poškodujejo zaradi nabiranja vodnega kamna.

 

Z uporabo ROTHENBERGER demineraliziranih kartuš PURE H₂O, bo vaše polnjenje ogrevalnih sistemov ustrezalo standardu VDI 2035. Kartuše Pure H₂O za odstranjevanje škodljivih mineralov iz polnilne vode, se lahko uporablja za nove inštalacije in dopolnjevanje.

 

 

Prikaz stanja napolnjenosti kartuše 

 

Sistem "priključi in uporabi" v kartuši PURE H₂O neodvisno regulira vse pomembne parametre v skladu s standardi za tehnične vode. S tem Rothenberger ponuja rešitev, ki je enostavna za namestitev in uporabo.

 

 

Kartuše so na voljo v treh različnih velikostih (S, M, in L) in omogočajo največjo prilagodljivost za priključitev na različne velikosti ogrevalnih sistemov.

 

Za optimalno delovanje in dolgo življenjsko dobo vašega ogrevalnega sistema je bistvenega pomena, da se voda za polnjenje predhodno ustrezno obdela. S kartušami Rothenberger PURE H₂O boste zagotovili, da bo vaš ogrevalni sistem deloval dolgoročno, brezhibno in varno, v skladu z najnovejšimi standardi in smernicami.