Nazaj na novice

Megapress

V podjetju Štern razširjamo prodajni program s fitingi Viega Megapress. Program vsebuje certificirane fitinge za zatiskanje na debelostenske pocinkane, industrijsko lakirane ali z epoksidno smolo prevlečene črne cevi, ki ustrezajo standardu EN 10255, EN 10220 / EN 10216-1, EN 10220 / EN 10217-1 v dimenzijskem območju 3/8'' do 4''.

  

Megapress

 

Megapress fitingi so iz jekla 1.0308 in vsebujejo kakovostno prevleko iz cinka in niklja. Fitingi so sestavljeni iz zatisnega obroča, ločilnega obroča in tesnilnega elementa. Do dimenzije  2'' je profilni tesnilni element iz EPDM, pri dimenzijah XL (2 1/2'' do 4'') pa je okrogel tesnilni element iz FKM. 

  

 

Spajanje debelostenskih cevi s fitingi Viega Megapress je izjemno enostavno. Spoj izvedete v naslednjih korakih: odrežete debelostensko cev, odstranite ostre robove cevi, obdelate/očistite del cevi za zatiskanje, nataknete fiting in ga zatisnete. 

 

Megapress postopek zatiska

 

Fitingi so primerni za zaprte instalacije ogrevanja in hlajenja, protipožarne in sprinkler instalacije, instalacije komprimiranega zraka, po predhodni preverbi pa je možna tudi izvedba tehničnih plinov. Podrobnejše tehnične informacije so na voljo v navodilih za uporabo. Za zatiskanje fitingov poleg vašega zatiskovalnika do dimenzije 2'' potrebujete le ustrezne čeljusti, pri dimenzijah od 2 1/2'' in več pa uporabite nadgradnjo vašega zatiskovalnika Press boster in zatiskovalne obroče. 

 

Reštev z Megapress fitingi je še posebej uporabna na mestih, kjer so omejene izvedbe vročih del kot npr. prestavitev radiatorjev v stanovanjih, vgradnja ventilov za hidravlično uravnoteženje v zapolnjenih kletnih prostorih ali prestavitev debelostenskih razvodov v obratujoči proizvodnji, kjer je še posebej pomembna hitrost, čistost in kvaliteta izvedenega dela. 

   

 

Pri uporabi Megapress fitingov boste prihranili na hirosti izdelave spoja, izvedbi protipožarnih zaščit, prenašanju težkih jeklenk in preostale varilne opreme, ponekod pa tudi pri izvedbi protipožarne straže.

 

V Goričah so na zalogi fitingi v dimenzijskem območju 3/8'' do 5/4''. Ostale dimenzije fitingov so dobavljive v 7 do 10 dneh. Cenik fitingov je dostopen v rubriki ceniki.

 

 

Podrobnejše infomacije so na voljo v prospektu Megapress:

 

- nemški

- angleški