Nazaj na novice

Rdeča litina za čisto vodo

RDEČA LITINA - Boljša rešitev

Pitna voda je najpomembnejša, predvsem pa je neoporečna pitna voda bistvenega pomena za naše zdravje. Zato je še kako pomembno imeti prave informacije o primernih materialih v inštalacijah, ki dosegajo higiensko ustreznost in nivo kvalitete.


Da bi že s preventivnimi ukrepi pri sami izdelavi ali sanaciji zadostili vsem predpisom za doseganje ustrezne ravni pitne vode,VIEGA uporablja rdečo litino v inštalacijah pitne vode, ogrevanja in plina namesto medenine in bele temprane litine. Posebej je potrebno razlikovati med rdečo litino in medenino, saj sta si na pogled podobni, a medenina je po standardih DVGW prepovedana na področju inštalacij pitne vode.

 

Prednosti

Rdeča litina proizvajalca VIEGA, iz katere so izdelani tako navojni fitingi, kot press fitingi serije Sanpress, dosega najvišje možne standarde. Upošteva sedanje in prihodnje mejne vrednosti v nacionalnih in mednarodnih predpisih.

 

Rdeča litina je neuničljiv material za najvišje zahteve. Uporablja se ne zgolj za ogrevanje in hlajenje vode, temveč tudi za stisnjen zrak, sončne in hladilne naprave, kot tudi v drugih industrijskih področjih uporabe.

 

Pri inštalacijah, v katerih je vgrajena rdeča litina ni stresnega korozijskega pokanja, prav tako tudi ne prihaja do elektrokemijske korozije oz. decinkacije.

 

Prepričajte se o kvaliteti materialov iz rdeče litine proizvajalca VIEGA. Zahtevajte jih pri vašem trgovcu ali dobavitelju.

 

Naj vas ob nakupu ne zavede podobnost materialov, vsak izdelek VIEGA ima odtisnjeno oznako standarda, ki ga izpolnjuje, ter naziv proizvajalca.


Za dodatne informacije kontaktirajte podjetje ŠTERN na info@stern.si in 04/2779800, ali se o izdelkih VIEGA osebno prepričate v Štern Akademiji.

 

fitingi iz rdeče litine rdeča litina