Nazaj na novice

Sekcijski tlačni preizkus cevnih sistemov Viega

Dinamika del na objektu in prilagajanje udeležencem gradnje ponekod narekujejo pogostost izvedbe tlačnih preizkusov. Včasih je za nemoteno nadaljevanje del nujen tlačni preizkus samo v delnem odseku instalacije, za kar pa ima Viega na voljo zanesljivo, cenovno ugodno in hitro rešitev.

 

Največ takšnih preizkusov se pojavlja v območju adaptacij, kjer del objekta kljub vzporedni izvedbi instalacij nemonteno obratuje (npr. bolnišnice, proizvodnja...). Za takšne primere je nujna maksimalna prilagoditev izvedbe del.


Viega cevni sistemi in armature omogočajo izvedbo sekcijskega tlačnega preizkusa brez nameščanja dodatnih ventilov ali čepov na instalacijo. Začasni nastavek za tlačni preizkus omogoča hitro in enostavno namestitev na fitinge Viega. Sestavlja ga polnilno praznilna pipa s priključkom za polnilne gibke cevi in razstavljivi navojni sestavni deli.

 

 

Po opravljenem tlačnem preizkusu nastavek demontiramo in ponovno uporabimo pri naslednjem tlačnem preizkusu. Uporaba nastavka za tlačni preizkus še dodatno poenostavi izvedbo z Viega sistemi in omogoča dodatne časovne in finančne prihranke.

 

V pomoč pri izdelavi tlačnega preizkusa so na voljo vzorci za tlačni preizkus Viega cevnih sistemov.

 

Zapisniki o tlačnih preizkusih

 

Naše ostale novice