Nazaj na novice

Temperatura Vode v Ceveh Ključna

Prenavljate ali gradite, obnavljate vodovod ali ogrevanje v zasebnem ali javnem objektu,  potem je  pravi trenutek, da si preberete naslednje sporočilo.

 

Vse prevečkrat se zgodi, da investitor v želji po doseganju najnižje cene pozabi na kvaliteto storitev in izdelkov, še posebej se to dogaja pri tistih izdelkih, ki so vgrajeni v zidove in jih po sami izvedbi ne vidimo več oziroma nanje pozabimo. To še posebej velja za vodovodne kot druge tehnične inštalacije.

 

Ob izboru notranje opreme vse prevečkrat dajemo glavni poudarke designu umivalnikov, wc školjk, tuš kabinam, keramičnim ploščicam in drugi opremi.  Pozabljamo pa, da brez kvalitetnih inštalacij, ki so v zidovih, še tako vrhunski in designerski izdelki ne bodo služil svojemu pravemu namenu.

 

Hišna vodovodna inštalacija

 

Ali pravzaprav veste čemu je dejansko namenjena cirkulacija sanitarne vode? Motite se, če menite, da temu, da vas zjutraj v kopalnici na pipi pričaka topla voda.

 

Ali ste vedeli, da je pri cirkulaciji sanitarne vode bistvena temperatura vode, ki se izmenjuje v inštalaciji. Zakaj le?

 

Predpisana temperatura vode v cirkulacijskem vodu bi po normativih EN 806-4 morala biti iznad 55◦C.

 

Zakaj?

 

Zato, ker je to temperatura, pri kateri so minimalne možnosti za razmnoževanje nevarnih bakterij. Menite, da v vašem sedanjem vodovodnem omrežju nimate nevarnih bakterij, seveda jih imate, zato pa želimo usmeriti vašo pozornost k razmisleku, kakšne so lahko posledice, ko iščete ponudnika ali izvajalca vašega novega  sistema, ki vam zagotavlja najugodnejšo ceno.

 

Hladno stiskanje

 

Zato je še kako pomembno, da pri izbiri projektanja, ponudnika ali izvajalca vaših novih inštalacij preverite ustreznost  materialov, ki jih nameravajo ponudniki vključiti v vaše projekte ali jih vgraditi  ne gledate na cen.

 

Sistema RAXOFIX in RAXINOX   nemškega proizvajalca VIEGA (več na : www.raxofix.si), ki ju dobite pri podjetju ŠTERN (več na: www.stern.si) , sta plod razvoja priznanih strokovnjakov iz področja higienske neoporečnosti. Sta prava rešitev, za tiste, ki jim  je na prvem mestu kvaliteta in zanesljivost inštalacij.

 

Za več informacij se lahko obrnete na naše prodajno osebje na telefon 04/2779800 ali info@stern.si.

 

Ob predhodni najavi nas lahko tudi obiščete v prostorih ŠTERN AKADEMIJE, kjer si boste na praktičnih primerih lahko ogledali prednosti inštalacij izdelanih s sistemoma RAXOFIX in RAXINOX.