Nazaj na novice

Učinkovito izpiranje instalacij

Redno vzdrževanje instalacij je izjemnega pomena za zanesljivo delovanje. Večinoma se vzdržuje le zunanjost cevovodov (npr. barva, izolacija...), na notranjost cevovodov, kjer se nabira mulj, trde obloge ali biofilm, pa se žal pozablja. 

 

 

Izpiranje ogrevalnih instalacij za učinkovito delovanje je pri sistemu talnega ogrevanja predvideno na približno 3 - 5 let, na približno 10 - 15 let pa pri sistemu radiatorskega ogrevanja. 

 

Učinkovito, zanesljivo in hitro izpiranje v teh intervalih se izvede z Rothenberger kompresorjem za izpiranje Ropuls. Uporablja se za izpiranje instalacij talnega ogrevanja / ogrevalnih krogov, izpiranje cevi s pitno vodo po DIN 1988-2 in dezinfekcijo instalacij pitne vode. 

Impulzno ali trajno izpiranje v kombinaciji z namenskimi sredstvi za čiščenje zagotavlja temeljito izpiranje različnih vrst instalacij. Poleg osnovne funkcije mehanskega izpiranja instalacij z Ropuls lahko izvedemo tudi kemično čiščenje in konzerviranje instalacij.

Nadgrajeni model Ropuls EDM vsebuje dodatni bluetooth vmesnik, ki omogoča, da rezutate in nastavitve izpiranja pregledujete na vaši mobilni napravi ali tabličnem računalniku, dnevnike pa lahko strankam pošljete tudi po elektronski pošti.

V obdobju korona virusa se je pojavila povečana potreba po temeljitem izpiranju instalacije pitne vode, saj so instalacije dlje časa ostale neuporabljene. V spodnjem videu najdete kratka izhodišča za izpiranje ogrevalnih sistemov in izpiranja instalacije pitne vode v primeru daljših časov zapiranja vode ali daljše odsotnosti uporabnikov (npr. hoteli, lokali, šole, ordinacije...).

Akcijska ponudba orodja Rothenberger

Primer izpiranja instalacij pitne vode:

 

Primer izpiranja ogrevalnega sistema: