Nazaj na novice

Prehodni kos za debelostenske pocinkane cevi na press sisteme

V starejših stavbah so instalacije pitne vode pogosto narejene iz pocinkanih cevi. V skladu s smernicami in standardi se pocinkanih cevi na topli sanitarni vodi ne uporablja več, na hladni sanitarni vodi pa je uporaba možna le pod določenimi pogoji.

 

Predelave in zamenjave takšnih instalacij so s fitingom Megapress iz silicijeve litine postale enostavnejše. Fiting omogoča direktni spoj na debelostensko pocinkano cev in nadaljevanje z bakrenimi ali nerjavečimi cevmi.

 

 

Novi Megapress prehodni kos (model 4213.2) je na voljo v dimenzijskem območju 1/2'' do 2''. Zelena pika na fitingu označuje primernost za pitno vodo. Omenjeni fiting je edini iz serije Megapress, ki je certificiran za uporabo na instalacijah pitne vode

 

Prehodni kos enostavno namestite na očiščen in raziglen konec pocinkane jeklene cevi, označite globino vstavljanja in kot običajno, zatisnete z zatiskovalnikom Viega s čeljustmi Megapress ali Sanpress. Dodatna orodja niso potrebna.

Pri mešanih instalacijah je potrebno dosledno upoštevati pravila toka vode. Za svetovanje vam je na voljo naše osebje.

 

Poleg direktnega spoja na debelostensko pocinkano cev ima takšen spoj še eno prednost. Galvanska ločitev dveh različnih materialov je že izvedena, zaradi materialne sestave prehodnega kosa iz silicijeve litine. Dodatna galvanska ločitev tako ni potrebna, kar pomeni dodaten prihranek na času in materialu. 

 

SC-Contur prinaša varnost
Oba zatisna konca fitinga Megapress (model 4213.2) imata SC-Contur. Ta zagotavlja varnostno puščanje v primeru nezatisnjenega spoja. Priključki, ki pomotoma niso zatisnjeni med preizkusom tesnosti zagotovo očitno puščajo. Po zatisku spoj postane trajno tesen.

 

Program Megapress
S cevnim sistemom Megapress je Viega vse prednosti tehnologije hladnega stiskanja prenesel na instalacije z jeklenimi cevmi z debelimi stenami. Program v dimenzijah od 3/8'' do 4'' vključuje vse bistvene sestavne dele, ki so potrebni za instalacije jeklenih cevi v sistemih ogrevanja, hlajenja in sprinkler sistemih, pa tudi v industrijskih aplikacijah - na primer za distribucijo komprimiranega zraka.

 

  

Želite izvedeti še več o Megapressu? Informacije pridobite na spodnjih povezavah.

 

prospekt - de

prospekt - en

katalog izdelkov Megapress 

Naše ostale novice