Nazaj na novice

Primer dobre prakse: Prevista in talni sifoni Advantix

V manjših stanovanjih se večkrat soočamo s prostorskimi omejitvami, zato mora načrtovanje kopalnice temeljiti predvsem na funkcionalnosti. Le s takšnim pristopom lahko v nadaljevanju zagotovimo popolno uskladitev udobja in estetike.

 

 

Pri zasnovi kopalnice moramo načrtovati učinkovito izrabo prostora, sočasno pa moramo predvideti tudi smer našega gibanja. Tudi v primerih ko je pršni prostor izbran za središče oz. izhodišče načrtovanja je možna celovita uskladitev, kar nazorno prikazuje primer te novice.

 

Pršni prostor v ravnini tal s kopalniškim sifonom Viega Advantix Visign RS5 je obdan z umivalnikom in prostorom za shranjevanje, ter WC školjko in aktivirno tipko iz nove oblikovalske linije Viega Prevista.

 

 

V takšnih primerih je pršni prostor v ravnini tal skorajda obvezen, saj pride do učinka, ko se prostor vizualno poveča. Poleg tega je prha v višini tal udobna tako za mlade kot za starejše. Zahvaljujoč kreativnemu načrtovanju, pa preostanek dneva pršni prostor služi kot običajen predprostor umivalnika, saj se steklena predelna stena po tuširanju preprosto zloži.

 

 

V takšnih situacijah je za WC in umivalnik najbolj smiselna vgradnja predstenskih elementov Viega Prevista. V tem sklopu lahko potekajo vse vodovodne cevi, služi pa lahko tudi kot polica za shranjevanje različnih kopalniških pripomočkov. Neprekinjena omarica z ogledalom nad polico pa zagotavlja prostor za vse, kar je treba shraniti v kopalnici. Med drugim ogledalo odbija svetlobo in podobno kot prha v ravnini tal zagotavlja vizualno večji prostor, kot je v resnici.

 


Predstavljeno kopalnico sestavljajo predstenski elementi Prevista z aktivirno tipko Visign for More 201 in talni odtok Visign RS5 v črni barvi iz kaljenega varnostnega stekla v kombinaciji z nerjavnim jeklom.

 

 

 

Več informacij iz predstenske in odtočne tehnike Viega najdete na povezavi.

Naše ostale novice