Nazaj na novice

Regulator tlaka Kemper zanesljivo vzdržuje konstanten tlak

Ali v vašem vodovodnem omrežju prihaja do nihanj tlaka vodovodnega omrežja? Za vas imamo pravo rešitev vrhunske kvalitete. Regulator tlaka Kemper 710 0G zniža previsok vstopni tlak iz vodovodnega omrežja in uravna izhodni tlak hišnega vodovodnega sistema na konstantno vrednost. 

Vgradnja in nastavitev regulatorja tlaka razbremeni sistemske armature, v nekaterih primerih pa  zaradi večjih nihanj tlaka med drugim razbremeni tudi varnostni ventil do te mere, da zaustavi  kapljanje na varnostnem ventilu, ki je lahko posledica višjega tlaka v sistemu od tlaka odpiranja varnostnega ventila.

 

Nastavitev tlaka se izvede z enostavno prednastavitvijo tlaka s pomočjo vrtljivega gumba. Izhodiščni tlak je možno nastaviti v območju od 1,5 do 5,5 bar. Za nastavitev izvlecite vrtljivi gumb navzdol, nastavite tlak in blokirajte nastavitev z vrnitvijo vrtljivega gumba navzgor.

 

Regulator tlaka je v osrednjem delu opremljen z kontrolnim steklom in filtrom, ki preprečuje vstop večjih delcev iz vodovodnega omrežja v vaš sistem. Čiščenje filternega vložka poteka hitro in enostavno. Za to opravilo s pomočjo priloženega ključa odvijačite štiri vijake, odstranite kontrolno steklo in očistite vložek, ter v prvotni položaj vrnite vse sestavne dele. 

Priloženo orodje in enostaven postopek čiščenja zagotavljata, da za redno vzdrževanje porabite minimalni čas. 

 

Vas zanimajo dodatne informacije? Kontaktirajte nas na tel.: 01/256 98 00 ali info@stern.si 

Naše ostale novice