Nazaj na novice

Temponox - Industrijski cevni sistem iz nerjavnega jekla

S prihodom novega cevnega sistema Viega Temponox je tudi na slovenskem trgu na voljo izbira idealnega cevnega sistema iz nerjavnega jekla. 

 

Prve montaže sistema Temponox za zaprte inštalacije ogrevanja in hlajenja ter komprimiranega zraka se že zaključujejo. V podjetju Štern pa smo poskrbeli tudi za ustrezno ZALOGO, ki vam omogoča nemotena dela na gradbišču - brez daljših zastojev, ki se lahko pojavijo zaradi sprememb, nepredvidljivih situacij na objektu... 

 

Sistem Temponox obstaja v dimenzijskem območju od 15 do 108 mm. 

 

 

Pregledno označeno

Področja uporabe sistema Temponox je mogoče prepoznati že na prvi pogled - dve rjavi črti na ceveh, rjava pika in oznaka "NI ZA PITNO VODO" na zatisnih priključkih fitingov. S tem je jasno PREPOVEDANA uporaba sistema Temponox za pitno vodo. 

 

Z namenom preprečitve zamenjave fitingov z drugimi fitingi iz nerjavnega jekla, so fitingi Temponox dodatno označeni s štirimi zarezami zatisnega priključka.

 

 
 

Antikorozijska zaščita v vlažni okolici ni potrebna

Cevi in fitingi iz nerjavnega jekla ne zagotavljajo le brezhibnega videza, ampak tudi dolgo življenjsko dobo inštalacije, saj sistema Temponox ni potrebno dodatno zaščititi zaradi nevarnosti korozije pri izpostavljenosti vlagi.
Tako za inštalacije hlajenja "težavna" in draga antikorozijska zaščita ni potrebna.

 

 

Tesnila

Fitingi Temponox so tovarniško opremljeni z EPDM tesnilnimi elementi. Možna je zamenjava s tesnilnimi elementi FKM, ki se jih uporablja za višje temperaturne zahteve (npr. daljinsko ogrevanje).

 

Izvedba

Montaža fitingov Temponox se izvaja z enakim orodjem kot preostali kovinskimi cevnimi sistemi Viega - zatiskovalniki Viega in pripadajočimi stiskalnimi čeljustmi.

 

 

 

Tehnična dokumentacija:

 

Katalog

Navodila za uporabo Temponox

Navodila za uporabo Temponox XL