Nazaj na novice

Temponox - zanesljiv sistem za hlajenje

Pri izboru materiala za cevne inštalacije ima poleg izpopolnjevanja tehničnih zahtev odločilno vlogo ekonomski vidik, kar velja še posebej za velike zaprte ogrevalne in hladilne sisteme v stanovanjskih stavbah ali industriji. Iz teh razlogov je Viega razvila sistem Temponox, ki je še posebej primeren za takšne vrste uporabe, hkrati pa dopolnjuje bogato ponudbo Viega cevnih sistemov za številna področja uporabe.

 

Ekonomičen

Cevni sistem Temponox iz nerjavnega jekla ne zagotavlja le elegantnega videza pri vidni montaži, temveč navdušuje tudi z odlično zaščito pred zunanjo korozijo. In to brez dodatnih zaščitnih ukrepov, ki so med drugim potrebni za hladilne sisteme.

 

Temponox omogoča tudi namestitev priključnih razvodov za radiatorje znotraj estriha, ne da bi pri tem obstajala nevarnost korozije zaradi morebitnega vdora čistilne vode.

 

Vlažna okolica ali kondenz ne more povzročiti korozije cevi

 

Jasno označeno

Cevni sistem “Temponox” je jasno prepoznaven po rjavih črtah na ceveh in rjavih oznakah na fitingih ter simbolu “Ni primerno za uporabo v inštalacijah pitne vode in deževnice”. To preprečuje zamenjavo ali mešanje z drugimi cevnimi sistemi iz nerjavnega jekla ali ogljikovega jekla pri razgibanem vsakodnevnem delu na gradbišču.

 

Pregledno označene cevi in fitingi Temponox

 

Varnost in zanesljivost

Kot je značilno za Viega fitinge, tudi zatisni priključki Temponox vsebujejo varnostno tehnično rešitev SC-Contour, ki v nestisnjenem stanju zagotavlja prisiljeno puščanje fitinga. Nezatisnjeni priključki se opazijo med tlačnim preizkusom ali pri polnjenju sistema. Po opravljenem zatisku lahko sistem nemudoma obremenite.

 

Praktično popoln program Temponox je na voljo v dimenzijah od 15 do 108 mm. Poleg komponent kot so loki, T-kosi, reducirke so v programu tudi vijačni spoji in prirobnice, torej vsi bistveni inštalacijski elementi za ogrevalne in hladilne sisteme na katere se lahko vedno zanesete.

 

Dimenzijsko območje: 15 - 108 mm

 

Tesnila

Fitingi so tovarniško opremljeni z EPDM tesnilnimi elementi. Pri višjih zahtevah jih je mogoče enostavno zamenjati s tesnilnimi elementi iz FKM. Potrebni so na primer za uporabo v povezovalnih vodih vakuumskih cevnih kolektorjev.

 

Temponox sistem

 

Nova orodja niso potrebna

Za spajanje sistema Temponox ne potrebujete novih orodij ali čeljusti. Stiskanje poteka z že poznanimi orodji in čeljustmi za hladno stiskanje kovinskih cevnih sistemov Viega.

 

Montaža

 

Porebujete dodatne informacije za vaš naslednji projekt? Kontaktirajte nas na info@stern.si in z veseljem vam bomo pripravili vse potrebno za izvedbo.

Naše ostale novice