Nazaj na novice

Viega Temponox - optimalen sistem za ogrevanje in hlajenje

Viega je svojo ponudbo razširila z industrijskim sistemom iz nerjavnega jekla Temponox, ki zagotavlja optimalno, varno in kakovostno izbiro za zaprte inštalacije ogrevanja, hlajenja ali inštalacije komprimiranega zraka. 

 

 

Dodatna antikorozijska zaščita ni potrebna

Nerjavno jeklo v sistemu Temponox zanesljivo preprečuje tveganje korozije, ki jo povzroča vlaga. 

 

Do sedaj se je za inštalacije hlajenja največkrat uporabljalo cevne sisteme iz ogljikovega (pocinkanega) jekla z dodatnim zaščitnim premazom. Med izvedbo barvanja pa se je ta rešitev izkazala za drago in zamudno (še posebno pri delu na višini ali v omejenih prostorih), pojavljale pa so se tudi razne pomanjkljivosti in napake pri izvedbi. 

 

Tudi pri radiatorskih priključkih iz ogljikovega jekla, ki so priključeni iz tal, je potrebna posebna pazljivost, saj pri čiščenju tal obstaja možnost stika čistilne vode in radiatorskih priključkov, kar vodi v poškodbe ogljikovega (pocinkanega) jekla.

 

 

Pogosta vprašanja:

- Ali lahko uporabimo sistem Temponox za inštalacije pitne vode?

!! NE !! Ta sistem je sestavljen iz Inox fitingov (1.4301) in inox cevi (1.4520). Sistem ni primeren za inštalacije pitne vode, deževnice oz. sveže vode ali inštalacije plina.

 

- Kakšne dimenzije so na voljo?

Cev je v dimenzijskem območju d15-54 in XL d64-108, fitingi pa od d15-54 in XL d76,1-108.

 

- Katera tesnila vsebujejo fitingi?

Fitingi Temponox imajo nameščena tesnila EPDM.

 

- Kako poteka montaža?

Enostavno, hitro in varno - oglejte si celoten postopek v video predstavitvi.

 

- Kakšna so cene novega sistema Temponox?

Celovit industrijski cevni sistem cenovno spada med Prestabo in Sanpress Inox. Cene pridobite v rubriki CENIKI.

 

 

V naslednjih mesecih so vam na voljo predstavitve novosti Viega in sistema Temponox po predhodnem dogovoru. Izkoristite izjemno priložnost, pridobite informacije ki vam bodo olajšale nadaljnje delo in si hkrati zagotovite dodatne ugodnosti. Kontaktirajte nas na info@stern.si.