Nazaj na novice

Viega Temponox - optimalen sistem za ogrevanje in hlajenje

Viega je svojo ponudbo razširila z industrijskim sistemom iz nerjavnega jekla Temponox, ki zagotavlja optimalno, varno in kakovostno izbiro za zaprte inštalacije ogrevanja, hlajenja ali inštalacije komprimiranega zraka. 

 

 

Dodatna antikorozijska zaščita ni potrebna

Nerjavno jeklo v sistemu Temponox zanesljivo preprečuje tveganje korozije, ki jo povzroča vlaga. 

 

Do sedaj se je za inštalacije hlajenja največkrat uporabljalo cevne sisteme iz ogljikovega (pocinkanega) jekla z dodatnim zaščitnim premazom. Med izvedbo barvanja pa se je ta rešitev izkazala za drago in zamudno (še posebno pri delu na višini ali v omejenih prostorih), pojavljale pa so se tudi razne pomanjkljivosti in napake pri izvedbi. 

 

Tudi pri radiatorskih priključkih cevovodov iz ogljikovega jekla, je pri priključkih iz tal potrebna posebna pazljivost, saj pri čiščenju tal obstaja možnost stika čistilne vode in radiatorskih priključkov, kar vodi v poškodbe ogljikovega (pocinkanega) jekla.

 

 

Pogosta vprašanja:

- Ali lahko uporabimo sistem Temponox za inštalacije pitne vode?

NE ! Ta sistem je sestavljen iz Inox fitingov (1.4301) in Inox cevi (1.4520). Sistem ni primeren za inštalacije pitne vode, deževnice oz. sveže vode ali inštalacij plina.

 

- Kakšne dimenzije so na voljo?

Fitingi: d15-54 in 76,1-108,0, cev d15-54 in 64,0-108,0.

 

- Katera tesnila vsebujejo fitingi?

Fitingi Temponox imajo nameščena tesnila EPDM.

 

- Kakšne so cene novega sistema Temponox?

Celovit cevni sistem iz nerjavnega jekla se cenovno nahaja med sistemoma Prestabo in Sanpress Inox. Cene pridobite v rubriki CENIKI.

 

- Prednosti sistema Temponox?

 

- dodatna delovna oprema ni potrebna, saj je zatiskovalno orodje enako kot za preostale kovinske cevne sisteme Viega

 

- cenovno ugodnejši v primerjavi s sistemom Sanpress Inox

 

- ni potrebne dodatne antikorozijske zaščite v primeru vlažnih prostorov ali izpostavljenosti vlagi (npr. hlajenje), kot pri cevnih sistemih iz ogljikovega jekla. Z odpravo barvanja se zmanjša obseg dodatnega dela in vplivi človeškega faktorja (kakovost izvedbe barvanja, vpliv tretjih oseb...)

 

- učinkovita rešitev za zaprte inštalacije ogrevanja in hlajenja

 

- optimalno razmerje med ceno in kakovostjo

 

- SC-Contur za zanesljivo identifikacijo fitingov, kjer spoj ni stisnjen

 

- Kako poteka montaža?

Enostavno, hitro in varno - oglejte si celoten postopek v video predstavitvi.

 

 

V naslednjih mesecih so vam na voljo predstavitve novosti Viega in sistema Temponox po predhodnem dogovoru. Izkoristite izjemno priložnost, pridobite informacije ki vam bodo olajšale nadaljnje delo in si hkrati zagotovite dodatne ugodnosti. Kontaktirajte nas na info@stern.si.

Naše ostale novice