Nazaj na novice

Sanpress Inox

Cevna sistema iz nerjavečega jekla Viega Sanpress Inox za vodo in Sanpress Inox G za plin, sta primerna za velik nabor stavbnih in industrijskih instalacij. Z fitingi v dimenzijah 15 do 108 mm oba sistema zagotavljata najustreznejšo rešitev za vsakodnevne izzive pri najbolj pogostih uporabah.

 

 

Sistema Sanpress Inox in Sanpress Inox G zagotavljata vse prednosti tehnologije hladnega stiskanja Viega. Napredna tehnologija Viega omogoča enostavo montažo tudi na težko dostopnih mestih. Široka paleta izdelkov za pitno vodo, plin ali industrijske instalacije zagotavlja ogromno možnosti uporabe.

 

 

Prednost hladnega stiskanja Viega je enostavna namestitev. Čeljust zanesljivo, natančno in trajno stisne fiting v samo nekaj sekundah. Pri hladnem stiskanju ni tveganja za nastanek požara kot npr. pri varjenju ali spajkanju. Zaradi tega je Sanpress Inox primeren tako za novogradnje kot tudi za adaptacije. Kot pri vseh sistemih za hladno stiskanje Viega, tudi Sanpress Inox in Sanpress Inox G vsebujeta varnostno funkcijo Viega SC Contur.

 

 

Viega SC Contur

Varnostni utor znotraj sedeža fitinga med tlačnim preizkusom detektira vsak spoj, ki je ponesreči ostal nezatisnjen. Uporabljeni medij (voda ali inertni plini) na nezatisnjenem fitingu zanesljivo izteka, zato tlak med tlačnim preizkusom pada. Nehote nezatisnjeni spoji so zanesljivo detektirani. Ko je fiting zatisnjen z zatiskovalnikom Viega Pressgun se utor popolnoma zapolni. Spoj postane tesen in varen. 

 

 

Tlačni preizkus

Viega zagotavlja možnost centralnega tlačnega preizkusa instalacije, v kolikor je instalacija v celoti izvedena s funkcijo SC Contur. Centralni tlačni preizkus tako zagotavlja še večjo zanesljivost in udobje, saj odpravlja potrebo po vizualnem pregledu posameznega press spoja. Zahvaljujoč rešitvi SC Contur vsi pomotoma nezatisnjeni spoji fitingov zanesljivo "puščajo". Če spoj pomotoma ni zatisnjen, voda izteka, tlak na manometru pa zanesljivo pade.

Možen je tudi suh tesnostni in trdnostni preizkus s komprimiranim zrakom. S tem preizkusom so zagotovljene higienske prednosti, saj se s tem prepreči stoječa vsebnost vode v instalaciji po zaključku del in njeno kasnejšo uporabo.

 

Tlačni preizkusi

 

Tesnilni element in vodilo cevi za dodatno varnost

Vsak fiting Sanpress Inox je opremljen z visokokakovostnim tesnilnim elementom EPDM. Cilindrično vodilo cevi preprečuje zagozdenje cevi in učinkovito preprečuje poškodbo tesnila. Zagotovljeno je varno tesnenje in enostavnejše delo. 

 

 

Zagotovljena higiena

Pri sistemih za pitno vodo in industrijskih sistemih je še posebej pomembno, da je izvzeta morebitna kontaminacija cevi in so vsi deli instalacije nepoškodovani. Izdelki Sanpress Inox prispejo v vaše prostore v enakem stanju, kot so zapustili tovarno: nepoškodovani in čisti. Vse cevi so dobavljene z zaščitnimi čepi, fitingi pa so za preprečitev morebitne kontaminacije tovarniško zaprti v zaščitnih vrečkah. Na voljo so tudi zaščitni pokrovčki, ki omogočajo začasno zaprtje koncev cevi med delno izvedeno montažo.

 

PROSPEKT Sanpress Inox

 

NAVODILA Sanpress Inox

NAVODILA Sanpress Inox XL

 

NAVODILA Sanpress Inox G

NAVODILA Sanpress Inox G XL

Naše ostale novice