Nazaj na novice

Navojni priključek za zatiskanje črnih cevi Megapress

Izdelava novih priključkov na obstoječih črnih ceveh ni bila še nikoli tako enostavna in hitra. Za pospešitev teh del je Viega svoj program razširila z navojnimi priključki za zatiskanje Megapress.

 

Za izdelavo priključka izvrtate luknjo s pomočjo pripadajočega orodja, nato pa z Viega zatiskovalnikom zatisnete navojni priključek. Po tem postopku je priključek za npr. termometer v obstoječi inštalaciji črnih cevi izdelan hitro in zanesljivo.

 

 

V primerjavi z varjenjem, priključek izdelate do 80% hitreje. To pa je pravi prihranek časa, še posebej za primere, kjer je takšne priključke zaradi »zaustavitve« dela proizvodnje ali izpraznitve prostora potrebno izdelati čim hitreje. Za vgradnjo navojnega priključka Megapress ni potrebno izvajati zaščite zaradi vročih del, kar še dodatno poenostavi izvedbo novega priključka.

 

Navojni priključek dimenzje 3/4'' lahko zatisnete na ceveh izdelanih po standardu DIN EN 10220/10255 v dimenzijskem območju 6/4'' do 6''. Priključek je izdelan iz jekla 1.0308 z prevleko cinka in niklja, med drugim pa je primeren tudi za uporabo v hladilnih sistemih.

 

 

Želite izvedeti še več o Megapressu? Kliknite na povezavo do novice Megapress, preglejte katalog izdelkov Megapress ali prospekt.

Naše ostale novice