Nazaj na novice

Stenske pipe Frosti/Frosti Plus

Kemper je nemški proizvajalec armatur, ki skrbi za razvoj inovativnih rešitev za ohranjanje kakovosti pitne vode. Eden izmed takšnih izdelkov je zagotovo zunanja stenska pipa Frosti/Frosti Plus.

 

Zunanja stenska pipa Kemper Frosti zanesljivo izprazni vso vodo iz ohišja pipe ob vsakem zapiranju - voda ne zastaja in zato ob nizkih temperaturah ne more zmrzniti.

 

Slika 1: zunanja stenska pipa Kemper Frosti Plus

 

Posledice zmrzovanja vode v vrtnih pipah

Voda, ki zmrzne v klasičnih zunanjih pipah, povzroča visoke stroške. Ti lahko poleg zamenjave in zamakanja (vlažne stene ali mokra tla) obsegajo tudi izjemno velike izgube vode. Stroški so lahko še posebno visoki tam, kjer puščanja ni možno hitro ugotoviti - npr. na vikendih ali v stavbah, ki niso v vsakodnevni uporabi.

 

Proti zmrzali odporne pipe Kemper Frosti preprečujejo takšne neprijetne situacije. Z uporabo te pipe boste zagotovo prihranili nepotrebno slabo voljo in stroške takšnih sanacij.

 

Več dragocenega časa, manj skrbi

Ko boste namestili stensko pipo Kemper Frosti, ne boste več skrbeli za sezonsko praznenje klasičnih vrtnih pip, vaš dragoceni čas pa boste lahko namenili drugim aktivnostim.

 

V prehodnih ali zimskih obdobjih ostaja inštalacija stenske pipe Frosti do zapornega ventila (priključka) v celoti napolnjena z vodo in pripravljena za uporabo. Pri pozitivnih zunanjih temperaturah lahko brezskrbno napolnite kanglico, očistite predpražnike avtomobila ali pa z vodo oskrbite vaše hišne ljubljenčke. 

 

Montaža na pozitivnem temperaturnem delu stene

Slika 2: pomemben montažni detajl stenske pipe Kemper Frosti


Celotno ohišje mora biti nameščeno v naklonu, ki je manjši od 2 %. Priključni del pipe, zaporni ventil in del navojne cevi so nameščeni znotraj temperaturno ugodnejšega/pozitivnega profila stene.

 

Ob vsakem zapiranju se pipa popolnoma izprazni. Preprečeno je zastajanje vode, ki bi lahko zmrznila. Voda se tako po zapiranju nahaja le pred zapornim ventilom - na toplem oz. temperaturno pozitivnem delu stene.

 

Slika 3: detajl namestitve stenske pipe Kemper Frosti Plus

 

Zanesljiva in higienična

Zaporni ventil v stenski pipi Frosti je vgrajen znotraj temperaturno "pozitivne" stene stavbe.  Podaljšan zaporni ventil in odzračnik poskrbita za inovativno popolno izpraznitev ohišja pipe ob vsakem zapiranju - s tem je zagotovljena odpornost proti zmrzovanju.

 

Voda v pipi ne stagnira, kar pomeni, da se hladna voda v poletnih mesecih ne segreva.

Slika 4: prerez ohišja stenske pipe Kemper Frosti Plus - faza zaprtja / praznenja

 

Več informacij: Prospekt Frosti

Kako deluje?

 

 

Seznanite se z drugimi tehničnimi rešitvami Kemper: Prospekt

Nov cenik je na voljo v rubriki CENIKI.

Naše ostale novice