Nazaj na novice

Elementi VIEGA Prevista za pisoarje

Pisoarji z brezkontaktnim aktiviranjem v javnih prostorih so skoraj samoumnevni, saj uporabnikom zagotavljajo higienske prednosti. Sistemske rešitve Viega poleg higiene in široke palete oblikovalskih možnosti nudijo tudi zaščito pred vandalizmom, individualno nastavljive čase samodejnega izpiranja v primeru daljše odsotnosti in izjemno enostavno čiščenje.

 

Viega na tem področju ponuja dve različni tehnologiji: s skritim sprožanjem splakovanja in različico z infrardečo tehnologijo. 

 

Skrito aktiviranje

 

 

Pri izvedbi s skritim aktiviranjem izpiranja na steni ni vidne aktivirne tipke ali pokrivne plošče. Namesto tega prednameščeni senzor znotraj sifona za pisoar zazna spremembo pretoka in temperature, ki so se pojavile med uporabo in nato samodejno sproži izpiranje. Tehnologija deluje "skrito" in tako ponuja optimalno higieno in enostavnost čiščenja, ter največjo varnost pred vandalizmom.

 

Izpiranje z IR tehnologijo

 

Zahvaljujoč IR senzorju na aktivirni plošči se tudi v tej izvedbi sproži izpiranje z maksimalno higieno brez dotika in to vedno, kadar oseba ostane v območju zaznavanja infrardečega senzorja vsaj osem sekund. Območje zaznavanja, količino in trajanje izpiranja je možno prilagoditi glede na uporabo in individualne zahteve.

 

 

V primeru prekinitev uporabe, kakršne se občasno zgodijo v npr. šolah ali hotelih, je ohranjanje kakovosti pitne vode prednostna naloga. Za preprečevanje stagnacije vode v ceveh za pitno vodo in tvorbe bakterij (npr. legionela) je infrardeče aktiviranje splakovanja opremljeno z dodatno higiensko funkcijo Viega Hygiene, ki zagotavlja enostavno nastavitev samodejnega izpiranja v primeru daljše odsotnosti uporabnika.

 

Tipka za splakovanje pisoarja Visign for More 200 IR je na voljo v barvnih odtenkih hrastovega lesa, črnem ali belem steklu in v različnih plastičnih različicah. Različne barve zagotavljajo, da se aktivirna tipka spretno zlije z dizajnom sanitarnih prostorov.

 

Prospekt Prevista

Tipke Prevista

Naše ostale novice